AZOTYNOWA SÓL PEKLUJĄCA CIECH 0,5% - 0,6% PÓŁPALETA 375KG
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Azotynowa sól peklująca 0,5% - 0,6% (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich.
Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli.
Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Skład chemiczny:
- NaCl - 98,4% min
- Azotyn sodu (NaNO2) - 0,5% - 0,6%
- Wilgotność - 1,2% max
- Antyzbrylacz K4Fe(CN)6 - 10 mg/kg max
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.